Εκδηλώσεις «Europe in My Region 2018» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

Η Περιφέρεια Κρήτης αναδεικνύει και προβάλει  τα έργα και τις αναπτυξιακές παρεμβάσεις που υλοποιούνται στο νησί  με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, συμμετέχοντας για τρίτη συνεχή χρονιά, στην επιτυχημένη πανευρωπαϊκή καμπάνια ενημέρωσης Europe in My Region (Η Ευρώπη στην περιφέρειά μου).

Η ενημερωτική καμπάνια για το έτος  2018 φέρει τον τίτλο: «Ευρώπη για όλους» και σκοπό έχει να αναδείξει τα έργα του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης, που υποστηρίζουν τις κοινωνικές δομές  φιλοξενίας ΑμΕΑ και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο .

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν πέντε εκδηλώσεις στο Ηράκλειο, Ρέθυμνο και τα Χανιά από τις 10 έως 20 Μαΐου  με τη συνεργασία των παρακάτω  φορέων λειτουργίας των κοινωνικών δομών  φιλοξενίας ΑμΕΑ (ΚΔΗΦ):

  • Σύλλογο  Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων A.M.E.A. «ΑΓΑΠΗ»
  • Ένωση Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων «ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ»
  • Σύλλογο « ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ»
  • Κέντρο Ειδικών Παιδιών  «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ»
  • Σύλλογο Προστασίας Αυτιστικών παιδιών Ν. Χανίων  «Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ»

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

EUROPE IN MY REGION 2018
  ΦΟΡΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΗΜ/ΝΙΑ ΩΡΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
1 ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

“Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ”

“ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ”  Ασφαλείς Διαδρομές στην Ευρώπη 11/5/2018 9:30πμ Κρουσσώνας Ηρακλείου Ηράκλειο Κρήτης Ζωγραφική σε χάρτινη μακέτα της Ευρώπης, της σημαίας της κάθε χώρας και ο χαιρετισμός της. Αφήγηση του μύθου Αρπαγής της Ευρώπης
2 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ A.M.E.A. “ΑΓΑΠΗ” “Η γιορτή της Αγάπης για την Ευρώπη” 15/5/2018 10:00 πμ Παπανικολάου Γεωργίου 23, Ρέθυμνο Ρέθυμνο Κρήτης Μουσικοχορευτικές δραστηριότητες σε συνεργασία με δημοτικό σχολείο της πόλης
3 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ  “Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ” “Γίνε κομμάτι της Ζωής μας” 16/5/2018 10:00-13:00 Κ. Μάνου 50, Πελεκαπίνα Χανιά Κρήτης Δράσεις συνεργασίας και αλληλεπίδρασης με παιδιά από σχολεία, από μια ποδοσφαιρική ομάδα,  χορευτικό από ένα τοπικό Σύλλογο και την παρουσία και την δράση από μαθητές αισθητικής ενός ΕΠΑΛ.
4 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ “Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου” 18/5/2018 17:00 Θραψανό Ηράκλειο Κρήτης Παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας του Κέντρου και δημιουργική αλληλεπίδραση με τα παιδιά  σε διάφορα δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν.
5 ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ – ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ Η “ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ” Ευρώπη: “πηγή” έκφρασης για τη διαφορετικότητα 22/5/2018 10:00 Ν.Αλικαρνασσός Ηράκλειο Κρήτης Σχολεία συμμετέχουν σε διάφορες δράσεις και ζωγραφίζουν για την «Ευρώπη για όλους». Τα έργα που θα δημιουργηθούν θα εκτεθούν σε χώρο του Κέντρου.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί